Met deze tip word jij de held van de avond!

Daar sta je dan als gastvrouw of heer van de avond!: indeed, de wijnopener. Bijgevolg kun je in alle haast naar de winkel rennen, je vrienden afbellen of deze meesterlijke tip gebruiken. Wij zijn alvast helemaal fan!

Waarschijnlijk heb je hier al over gehoord en wie weet zelfs uitgeprobeerd, maar zonder grote succeservaringen. Terugdenkend aan die avond, dat je voor de ogen van je vrienden de held van de avond wilde zijn, is nog altijd een beetje pijnlijk. Je zelfvertrouwen was van korte duur en de vlek op de muur doet je nog altijd herinneren aan het gevolg van jouw succes! Maar daar komt vanaf NU verandering in. Je kunt een fles wijn namelijk openen met een schoen. Voordat we  jullie alle do’s en don’ts meegeven eerst en vooral nog enkele basisbeginselen uit de vloeistofdynamica. Geen zorgen, we besparen je van moeilijke en vooral saaie formules want daar wordt niemand warm van.

De wetenschap achter de tip

Vloeistofdynamica of ook stromingsleer is de wetenschap die de beweging van vloeistoffen en gassen beschrijft. Als je een wijnfles tegen de muur slaat, zorgt de impact van de schoen tegen de muur voor een min of meer constante kracht op de fles. Deze kracht wordt bijgevolg doorgegeven op de vloeistof. Als een vloeistof, of in dit geval wijn, niet kan stromen reageert het als een vaste stof. Dus wanneer jij met je schoen, inclusief wijnfles, tegen de muur slaat zal de vloeistof zodoende als een vaste stof de kracht geleiden en voortbewegen naar de kurk.

Voordat je nu razend enthousiast je wijnvoorraad gaat bekijken, om vervolgens de eerste de beste wijnfles tegen de muur te slaan lees je best eerst even onze tips!

TIP
Fles wijn openen zonder opener

De gouden tip

  1. Verwijder de plastic rond en op de kurk
  2. Plaats de fles in de opening van je schoen, met de kurk naar je toe
  3. Hou de fles met 1 hand vast, de schoen met de andere hand
  4. Sla de zool van je schoen, in een hoek van 90° tegen de muur
  5. Je schoen beschermt de fles tegen breken, maar overdrijf niet
  6. Door de kracht zal de kurk langzaam loskomen, verwijder de kurk
  7. Proost omdat je de held van de avond bent

Aandachtspunten

  • Bij kurken die van plastic zijn heb je helaas pech!
  • Hoe mooi we high heels ook vinden, ze dienen niet om flessen te openen. Doordat er geen hoek van 90° is, zal er niet voldoende kracht zijn om de fles te openen.
  • Schoenen met zolen die zacht zijn, zoals bijvoorbeeld hardloopschoenen werken niet. Doordat de zolen uit zacht materiaal bestaan wordt de kracht van de muur geabsorbeerd door de zool en niet naar de kurk

Blijft dit een beetje vaag?! Dan kun je hier ter verduidelijking een video bekijken. Kortom, veel succes, wordt de held van de avond en wees voorzichtig!

Antwerp Wine Festival

Ben je na het lezen van dit artikel volledig in de stemming om je skills op gebied van wijn te verbeteren? Bezoek dan onze website of facebookpagina en ontdek alle informatie over het Antwerp Wine Festival in het weekend van 16 tot 18 maart!